Πέντε μέρες χωρίς το Garmin app
28
- July
2020
Posted By : dimospaps
Πέντε μέρες χωρίς το Garmin app

Η 23η Ιουλίου 2020 θα είναι μια μέρα που θα θυμάται για πάντα η εταιρεία Garmin, αφού ήταν η μέρα που έπεσε θύμα επίθεσης hacker, επίθεση ransomware WastedLocker από το γνωστό γκρουπ Evil Corp, που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή λειτουργίας πολλών υπηρεσιών της Garmin σε όλο τον κόσμο.

Η Garmin αρχικά αναφέρθηκε στο περιστατικό ως “διακοπή λειτουργίας” και επιβεβαίωσε ότι υπήρχε πρόβλημα, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, εξηγώντας, “Βιώνουμε ένα πρόβλημα που επηρεάζει το Garmin Connect και ως αποτέλεσμα, ο ιστότοπος και η εφαρμογή για κινητά είναι εκτός λειτουργίας αυτήν τη στιγμή … Αυτή η διακοπή επηρεάζει επίσης τα τηλεφωνικά μας κέντρα και προς το παρόν δεν μπορούμε να λαμβάνουμε κλήσεις, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή διαδικτυακές συνομιλίες. Εργαζόμαστε για την επίλυση αυτού του ζητήματος το συντομότερο δυνατό και ζητούμε συγγνώμη για αυτή την ταλαιπωρία”.

Η σφοδρότητα των επιθέσεων ήταν τέτοια που τα εργοστάσια της Garmin στην Ταϊβάν παρέμειναν κλειστά για δύο μέρες μετά το συμβάν. Δημοσίευμα του ZDNet θέλει την εταιρεία να υποχρεώθηκε να απενεργοποιήσει εντελώς ορισμένες από τις υπηρεσίες της, καθώς είχε απωλέσει προσωρινά την πρόσβαση σε αυτές.

Προφανώς το ransomware πέτυχε να κρυπτογραφήσει το εσωτερικό δίκτυο της Garmin, και ως εκ τούτου η εταιρεία θα έπρεπε πιθανότατα να πληρώσει ένα τεράστιο ποσό στον εισβολέα εάν δεν υπήρχε τρόπος να ξεπεράσει την κρυπτογράφηση.

Η Garmin δεν έχει δηλώσει επίσημα ότι πρόκειται για επίθεση ransomware, αλλά οι υπάλληλοι της εταιρείας έχουν αναφέρει ότι πρόκειται για ένα νέο στέλεχος ransomware που ονομάζεται WastedLocker.

Φαίνεται τέλος σε όλο αυτό το σκηνικό να είχαμε χθες με την επανεκκίνηση της πλατφόρμας τόσο στο app όσο και στην ιστοσελίδα, που ξαλάφρωσε πραγματικά όλους τους αθλητές που περίμεναν πως και πως να ανεβάσουν και να αναλύσουν τα activities τους.

Leave a Reply