Η συμμετοχή στο Ironman VR9 Classic Division του Dimos Paps Team
01
- June
2020
Posted By : dimospaps
Η συμμετοχή στο Ironman VR9 Classic Division του Dimos Paps Team

Ένα αλλιώτικο Σαββατοκύριακο 29-31/05/2020 πέρασε η ομάδα του Dimos Paps Team, με την συμμετοχή και ολοκλήρωση 7 αθλητών στον αγώνα του Ironman VR9 Classic Division.

Τι είναι το Ironman Virtual Club?

Με αφορμή τον Κορωνοϊό, το επίσημο IRONMAN® αποφάσισε την δημιουργία των Virtual αγώνων για να δώσει το κίνητρο σε όλους τους αθλητές ανεξαιρέτως σε παγκόσμιο επίπεδο να προπονηθούν, να ανταγωνιστούν και να γιορτάσουν την επίτευξη των προκλήσεων που θέτει ο οργανισμός, και με το μήνυμα #AnyWhereIsPossible.

Ο προπονητής της ομάδας Δήμος Παπαδαυίδ, αποφάσισε να βάλει για λίγο στο περιθώριο τις προπονήσεις των αθλητών που επιθυμούσαν να συμμετέχουν στον αγώνα και να δώσει επιτέλους την ευκαιρία μετά από καιρό στους αθλητές του να δοκιμάσουν τα όρια τους και να δοκιμαστούν κάτω από συνθήκες και αποστάσεις πολύ κοντά στο Half Ironman, με αγώνα τρεξίματος 5 χλμ, αγώνα ποδηλασίας 90 χλμ και ξανά τρέξιμο στα 21 χλμ. Και από τον αγώνα δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός και ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας μας.

RUN 5KM | CYCLING 90 KM |RUN 21KM

Η προετοιμασία για όλους τους αθλητές ξεκίνησε νωρίς μέσα στην εβδομάδα, με σκοπό την επίτευξη του στόχου για τον καθένα από αυτούς. Έγινε η σχετική προπόνηση και προετοιμασία μέσα στην εβδομάδα και φυσικά η επιλογή της διαδρομής, μιας και τα 90 χλμ ποδηλασίας απαιτεί flat διαδρομή μιας και ο μέσος όρος ταχύτητας είναι ο καταλυτικός παράγοντας.

Ο αγώνας τρεξίματος των 5 χλμ ολοκληρώθηκε με επιτυχία από όλους τους αθλητές με μερικά Personal Best και συγκεκριμένα από τους,

  • Αλέκος Μενελάου, 18:21
  • Κυριάκος Παναγιώτου, 18:27
  • Παναγιώτη Σάκκη, 24:18

Ο αγώνας ποδηλασίας των 90 χλμ ολοκληρώθηκε με χρόνους από 2 ώρες και 11 λεπτά μέχρι και 3 ώρες και 10 λεπτά. Διαφορετικές διαδρομές και συνθήκες από κάθε αθλητή σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού μας.

Τέλος, ο αγώνας τρεξίματος των 21 χλμ που για αρκετούς αθλητές ήταν και ο “παρθενικός” τους αγώνας με απόσταση Half Marathon. Εντυπωσιακός χρόνος και pace από τον αθλητή Κυριάκο Παναγιώτου, που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 1:23:43 με μέσο όρο ταχύτητας 3:59 min/km.

Ο αθλητής Αλέκος Μενελάου ολοκλήρωσε τα 21 χλμ σε χρόνο 1:30:50 με μέσο όρο ταχύτητας  4:18 min/km.

Συγχαρητήρια σε όλους του αθλητές που έτρεξαν για πρώτη φορά την απόσταση των 21 χλμ με το μέσο όρο ολοκλήρωσης του αγώνα να είναι 2 ώρες.

Ιδιαίτερα ευχαριστίες και πολλά μπράβο από τον προπονητή μας και από όλη την ομάδα στον αθλητή Μιχάλη Μιχαηλίδη ο οποίος αναμφισβήτητα ξεχωρίζει στο άθλημα της ποδηλασίας, παρόλα αυτά δεν έχει τρέξει ποτέ σε τόσο μεγάλη απόσταση. Κατάφερε να ολοκληρώσει με μεγάλη επιτυχία την απόσταση των 21 χλμ σε χρόνο 2:33:04 και κέρδισε τον σεβασμό όλων μας, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο #AnyWhereiIsPossible αλλά και #AnythingIsPossible!

Το εντυπωσιακό αυτό Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε από όλους τους αθλητές την Κυριακή το βράδυ και τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην σελίδα του Ironman Virtual Club.

Πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή μας Δήμο Παπαδαυίδ για την 1η θέση και σε όλα τα παιδιά της ομάδας για την πιστή και συνεπής προπόνηση που πραγματοποιούν καθημερινά.

Μέχρι το επόμενο challenge… keep working out!

Leave a Reply